12

Nu Am Mers Niciodată Cu Trenul

Da, ăsta este adevărul, nu am mers niciodată cu trenul pentru că nu am avut ocazia. Pentru orice deplasări în alte orașe am folosit mașina, tatăl meu are mașină și nu are rost să mă duc cu trenul. Deci, nu știu cum este în tren, nu știu atmosfera de acolo dar îmi imaginez că este ca mersul în autobuz, numai că puțin mai relaxant, dar cu specimene, nesimțiți și scârboși.

Adică, mă gândesc că sunt și în tren persoane care se scobesc în nas și dau mucii pe jos, cum sunt în autobuz, sunt și bețivi care te calcă pe papuc, ei având noroiul de 2 degete pe papuci, nervii sunt imposibil de evitat, știind că tu ai grijă pe unde mergi toată iarna, nu calci chiar pe oriunde, ai grijă de papuci și în autobuz se găsește un bou să îți facă papucii varză. Mă gândesc că sunt și în tren persoane care nu acordă locul bătrânilor care au foarte multe bagaje, adică de cele mai multe ori cei care ocupă locurile sunt copii.

Deci, dacă nu o să mai întâmpin vreo ocazie de a urca în tren, singura șansă de a călători cu acesta este în primul an de facultate, când o să fiu nevoit să fac navetă în Iași, dar nu-mi prea doresc acest lucru, sper să am carnetul luat și o mașină bună până în primul an.

Așadar, cine îmi poate spune cum este în tren? Există vreo asemănare între tren și autobuz? Am dreptate în tot ce am scris mai sus sau mă înșel?

Alex

12 Comments

  1. nici eu nu am mers cu trenul desi am avut ocazia asta de vreo doua ori , dar inca nu regret nimic , timp este destul.

  2. Ei , doar nu dau pe afara trenurile , acum chiar nu mai se deplaseaza un numar asa mare de oameni cum o faceau inainte.

  3. Am mers de mic cu trenul , ba chiar am parcurs ruta Pitesti – Baia Mare la cuseta , deci am si dormit intr-un tren si pot sa zic ca nu e chiar 100 % ca-n autobuz . Daca trenul este repartizat cu acele compartimente , nu ai contact cu alte persoane , daca nu , poti sa spui ca este acelasi lucru ca si la autobuze.

  4. Am avut norocul sa merg cu cineva cu trenul de fiecare data, asa ca am avut compartimentul nostru. Nu m-a suparat nimeni, a fost chiar frumos. Mai rau a fost in Germania unde am mers cu trenul si este o aglomeratie infernala si nu exista compartimente, este ca in tranvai – singurul avantaj acolo este ca ajungi la destinatie in cateva minute.

  5. nu se compara mersul cu trenul cu autobuzul. problema lor este ca circula cu viteza mica fata de alte tari, in rest e ok, cel putin fata de acum 4,5 e mult mai bine…

  6. Depinde…daca prinzi companie faina e super sa mergi cu trenul, daca prinzi niste alcolisti se schimba situatia…

  7. Nu stii ce pierzi ! E super interesant sa mergi in gasca cu trenul, mare distractie. Cantecele cu chitara in tren .. super ! 😀

  8. eu o singura data am mers cu trenul pana la bucuresti si inapoi. mi-a ajuns. sper sa nu mai am nevoie vreo data sa ma sui in asa ceva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.