Să spui mult in puține cuvinte

Am fost la cel mai productiv și motivațional curs de până acum, un profesor de civilizație europeană, un foarte bun orator, ne-a povestit foarte multe lucruri cel puțin interesante care mi-au generat și mie foarte multe idei de articole pentru blog. Expresia din titlu a venit în urma unei discuții despre actualul președinte al României, care ce e drept, are un caracter de neamț și știe când să vorbească și cum să vorbească.

Cuvintele puține nu înseamnă că omul este incapabil să vorbească, să țină un discurs sau o predică, ci dovedește că este foarte inteligent și știe să spună multe în puțin. Proverbul latin „non multa, sed multum”, tradus mot a mot ca „mult în puțin” sau literar „să spui mult în puține cuvinte” valorifică inteligența celor care știu să vorbească puțin și cu scop. De cele mai multe ori, vorba multă duce la minciună sau la adevăruri spuse fără rost, care creează probleme sau nu au legătură cu subiectul discutat.

Alegerea cuvintelor este iarăși importantă, ca să poți spune mult în puține cuvinte trebuie să știi să-ți alegi cuvintele, tonul și modul în care spui cuvintele alese.

5050f03-chris-read-8

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.