Mixer analogic sau mixer digital – Care este diferența?

Dacă simți că muzica poate deveni pentru tine mai mult decât un hobby, te poți gândi să faci investiții serioase în echipamente de calitate care să te ajute să ai propria afacere de succes.

Lumea muzicii este destul de mare și de diversificată, așadar fiecare pasionat își poate găsi un loc al său – fie că vrea să devină cântăreț, DJ, instrumentist ș.a.m.d.

Un exemplu foarte bun pe care să îl treci pe lista de cumpărături este mixerul audio, extrem de util pentru cei care for să mixeze muzică.

Ce este mixerul audio?

Mixerul este un dispozitiv electric util pentru combinarea mai multor sunete provenite de la semnale audio diferite. Intrările includ atât microfoanele folosite de cântăreți cât și cele pentru captarea sunetelor redate de instrumentele acustice sau semnalele audio provenite din înregistrări muzicale. Un mixer poate fi capabil să controleze semnale analogice sau digitale.

Semnalele modificate produc  semnale de ieșire combinate care mai apoi pot fi transmise și amplificate printr-un sistem de armare a sunetului sau pot fi înregistrate.

De ce să alegi un mixer analogic?

Pentru un DJ începător se recomandă utilizarea unui mixer analogic care  să îl ajute să experimenteze și să înțeleagă cât mai bine astfel de echipamente. Având în vedere că toate mixerele de sunet analogice au la bază același sistem, odată ce ai învățat cum să lucrezi cu unul, te vei descurca și cu alte modele de mixere.

În plus, mixerele analogice au un preț mult mai accesibil față de mixerele digitale care au costuri destul de ridicate.

Fiecare canal în parte are o intrare corespunzătoare, iar procesarea fiecăruia se face în linie datorită butoanelor de reglare și de ajustare a sunetelor pentru fiecare în parte.

Mixerele analogice sunt potrivite în cazul unui show unic sau a evenimentelor mai mici. Când vine vorba despre turnee sau despre organizarea unor spectacole de mare anvergură care necesită exigențe tehnice mai mari, nu poate fi vorba despre utilizarea unui mixer analogic deoarece are anumite limitări. În plus, mixerele analogice devin dificil de transportat și de manevrat în cazul turneelor.

De ce să alegi un mixer digital?

După ce „te-ai jucat” cu un mixer analogic și cunoști foarte bine fiecare caracteristică în parte, atunci e cazul să te perfecționezi și să optezi pentru un mixer digital.

Extrem de flexibil și compact, mixerul de sunet digital oferă egalizatoare de canale sofisticate și dinamică în linie.

Prețul unui mixer digital cu o calitate de top poate fi destul de ridicat, dar având în vedere caracteristicile pe care le oferă, această investiție merită.

SoundStil – sisteme profesionale de sonorizare

Atunci când te afli în căutarea celor mai eficiente soluții de sonorizare, vrei să beneficiezi și de livrare rapidă, dar și de montaj sau suport tehnic.

Ei bine, cei de la SoundStil au o gamă variată de mixere analogice sau alte echipamente și sisteme profesionale de sonorizare – boxe active și boxe pasive. De asemenea, dacă ai nevoie de instrumente de suflat, tobe și percuție pe soundstil.ro poți găsi o gamă variată cu cele mai bune oferte de preț pentru echipamente muzicale de specialitate, potrivite atât pentru concerte, cât și pentru studio.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.