Cum s-a infectat online-ul

Statul în casă are efecte dăunătoare și asupra online-ului. YouTube-ul a fost infectat de o mulțime de noi producători de conținut care fac asta din plictiseală sau de foame. Cu greu găsești materiale bune de urmărit.

La fel se întâmplă și cu textul construit de ceva timp. Pentru că nu se întâmplă multe, bloggerii nu mai au subiecte bune de comentat, iar toate articolele se învârt în jurul pandemiei. Presa la fel, YouTube-ul la fel, Instagram-ul la fel, pe FaceBook era deja porceală.

ANCOM închide site-uri care nu fac altceva decât să dezinformeze. Prea puține, din păcate. Rămân în picioare o mulțime de pagini care adună un trafic impresionant din distribuirea unor fake-news-uri pe FaceBook.

Pierderea nu este prea mare pentru proprietarii acestor site-uri. Nu au un public organic, nu sunt interesați de astfel de rezultate. Singura resursă consumată este timpul, resursă pe care o avem din belșug în această perioadă. ANCOM închide un site acum, iar în câteva ore este altul online care produce același tip de conținut.

Este o perioadă care va avea efecte pe o perioadă lungă de timp. Online-ul românesc nu a fost niciodată curat, dar acum e mai mizerabil ca niciodată. Va fi mult de muncă pentru a ajunge măcar la forma lui dinainte de pandemie, iar oameni care să presteze această muncă vor rămâne prea puțini.

Fără comentarii

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.