Incalzirea cu pompe de caldura, mai eficienta decat un sistem traditional?

Mai mult ca sigur ai observat tendinta tot mai accentuata de scumpire a resurselor energetice naturale, iar motivul este destul de clar: nu sunt interminabile. Chiar daca lemnul  era varianta preferata pentru ca are un cost mai echilibrat, cresterile si daca mai e sa punem in ecuatie si deranjul pe care il presupune asigurarea stocului necesar, orientarea romanilor spre alternative este justificabila.

Exista la ora actuala tot felul de sisteme alternative, si – surprinzator intr-un mod foarte placut, a crescut interesul romanilor pentru variantele ecologice, cele care pot asigura atat caldura necesara in locuinta, cat si protectia mediului inconjurator, respectiv un procent cat mai redus de poluare.

Astfel pompele de caldura sunt astazi un interes pentru ca post instalare, redau costuri mici ale facturilor in ceea ce priveste intretinerea pe timp de iarna. Acestea valorifica cu succes caldura geotermala atunci cand lucrarile sunt executate si montate de profesionisti.

Recunoscuti pe aceasta nisa, inclusiv in ceea ce priveste executarea forajelor necesare pentru a avea randamentul de apa dorit in locuinta, expertii Ecodrill sunt un reper datorita numarului fericiti de clienti pe care ii are pana in prezent. Transparenta cu care trateaza fiecare situatie este un factor important in aceasta ecuatie. Practic esti pus in tema legat de toate cheltuielile pe care le implica forarea si montarea pompei de caldura, respectiv daca e cazul de achizitii suplimentare. Acestea sunt justificate de fiecare data, vizand acelasi scop: ca tu sa ai parte de randament optim.

Pompele de caldura, practice si eficiente privind incalzirea locuintelor

Sistemele pot oferi randamentul dorit in conditiile in care forajele dispun de adancimea optima. Metoda intrebuintata de Ecodrill este inovativa – vizeaza executarea forajelor de mica si mare adancime, dupa nevoie, precum si instalarea pompelor de caldura.

Metoda alternativa pe care o prefera tot mai multi se refera la a folosi in mod inteligent energia din sol sau din apele subterane, fiind cu dublu avantaj (financiar si de protectie a mediului). Mai e de mentionat o latura avantajoasa a acestor sisteme: iarna asigura caldura, iar vara actioneaza asemenea unui aparat de aer conditionat, mentinand locuinta racoroasa.

Pompa de tip APA-APA

Acest model vizeaza extragerea apei din panza freatica la o temperatura de 12 pana la 14 grade. Apa va fi captata optim din adancime daca exista 2 foraje. Astfel unul indeplineste scopul de extragere a apei si celalalt e pentru deversarea din pompa. Uneori, pentru un plus de siguranta, e necesar sa mai fie facute si cateva foraje mici.

Pompa de tip SOL-APA

E mai degraba preferata pentru dubla functie de care aminteam mai sus, adica ofera si confortul termic vara. Pentru ca functioneaza pe principiul recircularii apei, respectiv a agentului termic, pentru a monta pompa vor fi necesare mai multe foraje. Va trebui sa ai in vedere mai ales dimensiunile spatiului pe care il va incalzi pentru a stabili solutiile corespunzatoare.

Vei afla si o suma pentru o astfel de lucrare dupa ce sunt determinate aspecte precum numarul de foraje, adancimea potrivita, numarul colectoarelor. Cere informatii privind montarea pompelor de caldura de la expertii Ecodrill. Pe site-ul lor www.ecodrillforaje.ro regasesti mai multe detalii privind lucrarile.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.