De ce este diamantul cea mai dorită piatră pentru inelele de logodnă?

Una dintre cele mai frumoase interpretări ale semnificației inelului de logodnă este aceea de simbol al iubirii eterne dat de conturul fără început și fără sfârșit al bijuteriei. Dar care este semnificația inelului de logodnă cu diamant și de ce toate femeile își doresc să primească o bijuterie incrustată o astfel de piatră?

Ei bine, se pare că tradiția inelului de logodnă cu diamant își are originile în Evul Mediu. Încă de atunci, acesta reprezenta iubirea absolută și fără de margini și era considerat simbol al uniunii destinelor a doi îndrăgostiți.

În secolul XV, inelul de logodnă avea o importanță deosebită în nunțile regale. Se spune că într-un manuscris ce aparține societății iluminaților apare notat faptul că, în 1475, Constanzo Sforza i-a dăruit alesei sale, Camilla d’Aragona, un inel incrustat cu diamante.

Primul inel de logodnă cu diamant intrat oficial în istorie

Însă, în istorie, apare înregistrat ca fiind primul inel de logodnă cu diamante dăruit vreodată cel pe care Arhiducele Maximilian i l-a dat, în 1477, viitoarei sale mirese, Maria de Burgundia, fiica lui Charles the Bold. Practic, inelul folosit de arhiduce a lansat o modă care, iată, a dăinuit până în zilele noastre.

Pe de altă parte, se spune că un alt motiv pentru care inelul de logodnă cu diamant a devenit un simbol al iubirii eterne este și faptul că termenul „diamant” derivă din cuvântul grecesc „adamas” care înseamnă „de neînvins”, „indestructibil”. Și pentru că diamantele chiar sunt extrem de rezistente și extrem de greu de distrus, aceste caracteristici au fost asociate, mai apoi, cu dragostea și căsătoria.

În plus, tradiția dăruirii unui inel de logodnă cu diamant mai are o rădăcină și în Epoca Modernă, când un bărbat care rupea o logodnă trebuia să plătească foarte mult, material vorbind, pentru fapta sa. Erau luate în calcul daunele psihice cauzate femeii, se făcea și o estimare privind pierderea, de către aceasta, a ocaziilor de a cunoaște alți bărbați, iar costul final al despăgubirilor creştea și mai mult dacă logodnica părăsită avusese relaţii sexuale cu respectivul bărbat.

Astfel, la cererea în căsătorie era folosit un inel cu diamante, care, în caz de despărțire, putea fi o asigurare financiară suficientă pentru orice femeie.

Cum se alege diamantul?

Revenind în zilele noastre, inelul de logodnă cu diamant rămâne cea mai căutată bijuterie pentru cererea în căsătorie și este, totodată, cel mai râvnit inel de către femei. În plus, la foarte mare căutare este inelul de logodnă cu diamant negru!

Evident, pe cât sunt de dorite și apreciate, pe atât sunt de scumpe bijuteriile cu diamant. Ce-i drept, asta nu înseamnă că prețurile nu pot fi accesibile. Acestea sunt stabilite în funcție de greutatea diamantului, care se măsoară în carate. Un carat are aproximativ 0,2 grame. De altfel, la alegerea pietrei mai sunt luate în considerare încă trei mari caracteristici care, alături de greutate, formează cunoscutul standard 4C – cut, colour, clarity, carat – utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității pietrei.

Dacă ești în căutarea unui inel de logodnă cu diamant și vrei să vezi ce modele există și care sunt cele mai bune prețuri, îți recomandăm e-ring.ro, una dintre cele mai mari bijuterii online din România. Reprezentanții E-ring te vor ajuta să găsești bijuteria perfectă în funcție de preferințele tale și de bugetul de care dispui!

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.