Sistemul cu osmoza inversa si pompa Aquapur – o necesitate in zilele noastre

Osmoza se refera la acel fenomen natural manifestat atunci cand doua lichide ce au diverse concentratii de ioni se separa prin intermediul unei membrane semipermeabila. In urma acestei actiuni se realizeaza transferul moleculelor de apa din lichidul ce are concentratia mai mica de ioni catre cel cu concentratia mai mari – procesul se incheie cand cele doua concentratii sunt egale.

In schimb, osmoza inversa face referire la procedeul prin care se purifica apa, reducand nivelul de salinitate al acesteia (de sulfati, nitrati, fosfati si alte saruri).

Sistemul de osmoza inversa si pompa Aquapur

Este vorba despre un sistem cu mineralizare, disponibil la un pret rentabil in cadrul paginii precisa.ro, care necesita o presiune de cel putin 2 bari pentru a da randamentul dorit. Avantajul pe care il prezinta modelul mentionat de statie, comparativ cu diversele sisteme traditionale cunoscute de osmoza inversa, este remineralizarea.

Cand este indicata utilizarea unui astfel de sistem?

Exista o serie de momente in care recomand acest sistem de osmoza mai ales, dintre care amintesc mai jos cateva:

– atunci cand nu exista o sura de apa sigura sau riscul de infestare al consumatorilor exista in cazul acesteia

– daca este vorba despre apa poluata si aceasta nu se poate trata decat atunci cand se consuma

– in momentul in care agentii poluanti din apa nu pot fi indepartati decat cu dificultate (agenti ca fluoruri, nitrati sau metale grele).

Cand este cea mai recomandata osmoza inversa? Ce fel de contaminanti pot fi inlaturati printr-un sistem ce o utilizeaza?

In special cea cu mineralizare este necesara atunci cand se doreste inlaturarea tuturor contaminantilor existenta, incepand de la suspensii solide si substante chimice dizolvate, si pana la agenti biologici diversi. In cazul folosirii sistemului corespunzator, precum este cel mentionat in randurile de mai sus, exista o rata de succes ce variaza intre valorile de 90  – 100%. In unele situatii sistemul de prefiltrare retine o parte a agentilor poluanti.

Este posibila extragerea nitritilor si a nitratilor existenti in apa cu ajutorul unei instalatii de osmoza? Potrivit expertilor din spatele magazinului de specialitate precisa.ro (care de altfel ofera accesibilitate pentru nu astfel de sistem), exista o rata de succes ce se invarte in jurul procentajului de 90 – 95%.

Ce debit maxim de apa poate sa asigure sistemul cu pompa Aquapur?

Exista posibilitatea de a asigura in jur de 8 litri/h, debitul fiind legat de capacitatea membranei de a filtra apa.

Conteaza care este presiunea de alimentare a instalatiei de osmoza? De ce?

Este necesara asigurarea unei presiuni mai mari decat a celei osmotice pentru trecerea apei prin membrana semimpermeabila. In caz contrar, fie randamentul va fi unul scazut, fie instalatia nu va functiona. Atunci cand vorbim despre o presiune prea mare, din nou, exista un risc destul de ridicat ca membrana sa fie perforata, favorizand astfel scoaterea statiei din functiune.

Exista o serie de cerinte ce trebuie indeplinite cu privire la apa de alimentare, valorile impuse jucand un rol esential in bunul mers al sistemului. Spre exemplu, daca valorile mentionate in datele tehnice ale produsului sunt depasite, din start se va reduce durata de viata a acestuia, iar costurile de intretinere vor creste.

In cazul in care presiunea depaseste valorile impuse, se recomanda utilizarea unui reductor de presiune. Iata deci care sunt aspectele ce trebuie cunoscute cu privire la sistemul cu osmoza inversa si pompa Aquapur, care te pot ajuta sa utilizezi corespunzator si pentru un timp indelungat un astfel de dispozitiv. Daca te intereseaza sa achizitionezi produsul, acceseaza pagina shop-einstal.ro pentru calitate inalta, la preturi rentabile.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.